Novosti

Novosti

Prijava na panEU Hackathon #EUvsVirus

HAMAG BICRO obavještava o jedinstvenoj inicijativi Europske komisije koja organizira panEU Hackathon #EUvsVirus radi pronalaženja rješenja vezanih uz koronavirus.

Cilj je zajedničko razvijanje inovativnih rješenja npr. visoke tehnologije, niske tehnologije, hardver, softver rješenja itd., koristeći biotehnologiju, digitalnu tehnologiju, društvenu znanost i druge domene inovacija. Događaj je otvoren europskoj zajednici inovatora, start-upova, proizvođača, trgovaca, javnih i privatnih kupaca, krajnjih korisnika itd. Opća svrha je uskladiti i povezati inovatore, partnere, kupce širom Europe u korist bavljenja neposrednim problemima krize (npr. brza proizvodnja opreme, povećanje proizvodnih sposobnosti, prijenos znanja i rješenja iz jedne zemlje u drugu) na raznim tehnološkim poljima.

Hackathon će biti organiziran 24.-26.4.2020., s ciljem sudjelovanja 60.000 tvrtki, inovatora, NGO-a, itd. Sve je organizirano online, a prijave su krenule 14.4.2020. na https://euvsvirus.org/ te se potrebno prijaviti do 19. travnja 2020.

Predviđen je razvoj prototipova i rješenja u 6 područja (podijeljenih u 37 izazova):

  • Health & Life,
  • Business Continuity,
  • Social & Political Cohesion,
  • Remote Working and Education
  • Digital Finance
  • Other

Hackathon će početi u petak, 24.4., sudionici će do nedjelje (26.4.) ujutro raditi na svojim rješenjima, nakon čega slijedi online pitch i odabir najboljih projekata.  Ti će projekti biti objavljeni na platformi Europskog inovacijskog vijeća (EIC community platform) i na taj način dobiti pristup krajnjim korisnicima (npr. bolnicama), investitorima, fondacijama i biti usmjereni na aktualne opcije financiranja Europske komisije. To će biti polazna točka duže suradnje između EK i ekosustava inovatora, proizvođača i pokretača diljem Europe u vezi s korona krizom.