Novosti

Poduzetničke informativne radionice – projekt TURN

Razvojna agencija Grada Slavonskog Broda objavila je mogućnost prijave na besplatne poduzetničke informativne radionice u sklopu projekta “TURN – enTrepreneURship iN Slavonski Brod” koje će se održati 3-4/7/2019. Rok za prijavu je 2/7/2019, a prva radionica počinje 3/7/2019.

Radionice su usmjerene na unaprijeđenje financijske pismenost poduzetnika i onih koji to žele postati, kako bi se potaknulo osnivanje novih poduzeća i povećala stopa preživljavanje postojećih poduzeća.

Radionice će se provoditi u prostoru Coworking Slavonski Brod (Dr. Mile Budaka 1 – poslovni toranj Đuro Đaković) s početkom u 10 sati.

Moguće je sudjelovati na više radionica. Popis radionica prema danima održavanja pogledajte u nastavku.

3/7/2019 (srijeda) – od 10:00 h (Coworking Slavonski Brod)

10:00 – 11:151) Analiza troškova i koristi – Cost-benefit analiza
Predavač: Tihomir Kovač

Analiza troškova i koristi (cost-benefit analiza) sastavni je dio studije izvedivosti (feasibility study) te predstavlja važan element Kohezijske politike Europske Unije i obavezni dio natječajne dokumentacije velikih projekata koji se financiraju iz strukturnih fondova EU.
11:15 – 12:302) Radionica o društvenom poduzetništvu
Predavačica: Lidija Vukojević

Upoznavanje polaznika s pojmom i važnošću društvenog poduzetništva te ih ohrabriti na pokretanje društvenih poduzeća kako bi svojim djelovanjem pridonijeli razvoju lokalne zajednice. Društveno poduzetništvo je način upravljanja koji podrazumijeva odgovoran odnos prema društvu

4/7/2019 (četvrtak) – od 13:00 h (Coworking Slavonski Brod)

13:00 – 14:153) PDV za početnike
Predavačica: Gordana Prebeg

Što je PDV, da li postati obveznik PDV-a ili ne te što napraviti u slučaju poslovanja s ostalim zemljama Europske unije.
14:15 – 15:304) Neoporezive isplate
Predavačica: Gordana Prebeg

Koje vrste neoporezivih isplata postoje, kako ih obračunavati, kako ih isplaćivati te koji se preduvjeti moraju zadovoljiti kako bi se isplata uopće smatrala neoporezivom.
15:30 – 16:455) Cijena – jedini izvor prihoda
Predavač: Boris Predmerski

Cijena je jedini element marketinškog miksa koji generira prihod i jedini element koji se može brzo i jednostavno promijeniti. Iz tog je razloga važno znati kako odrediti pravu cijenu i izbjeći prenisku ili previsoku cijenu. Polaznici radionice će se upoznati s različitim taktikama i strategijama određivanja cijena te naučiti kako odrediti odgovarajuću cijenu za svoj proizvod ili uslugu.

NAPOMENA: Osobni podaci koji se prikupljaju prilikom prijava na radionice koriste se isključivo u svrhe slanja obavijesti o radionici te isti neće biti ustupljeni trećim stranama. Za više informacija pročitajte naša Pravila privatnosti.

Ova radionice su organizirane u sklopu projekta “TURN – enTrepreneURship iN Slavonski Brod“, Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativni program “Konkurentnost i kohezija” 2014.-2020.

Više o projektu TURN – enTrepreneURship iN Slavonski Brod saznajte putem ove poveznice.

Projekt provodi Razvojna agencija Grada Slavonskog Broda.

Projekt TURN – enTrepreneURship iN Slavonski Brod ukupne vrijednosti 338.474,18 kn (iznos bespovratne potpore 215.614,15 kn) osigurava učinkovitu pomoć za 335 malih i srednjih poduzetnika s područja Slavonskog Broda olakšavanjem pristupa poslovnim znanjima, vještinama i informacijama ključnim za rast i razvoj i unaprjeđenje njihove uspješnost kroz uvođenje novih usluga, edukacije, konferenciju, forum i informativne radionice.

Izvor financiranja je Europski fond za regionalni razvoj, posredničko tijelo razine 1 Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Ukupna vrijednost: 338.474,18 kn
Prihvatljivi troškovi: 253.663,72 kn

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Razvojne agencije Grada Slavonskog Broda d.o.o.